Ozbiljan komičar. Pionir i veteran domaće scene stand-up komedije, pokretač regionalne mreže i naš međunarodno najaktivniji komičar. U svojoj karijeri, koja je započela 2005. godine, obišao je 50 zemalja te stotine gradova. Na manifestaciji Adria Comedy Awards, dobio je i takvo priznanje. Ukratko, komičar po JUS-u!

Kao producent, vodio je prvu zagrebačku stand-up comedy skupinu SVE5 (2007-2008.), a danas je to produkcija Komedija s nogu koja stoji iza prve domaće stand-up comedy video produkcije StandUp Show (2009.), a zatim i prvog regionalnog DVD izdanja: Komedija s nogu/…BO CKOПJE (2011.); da bi 2015. godine uslijedio i regionalni televizijski serijal Komedija s nogu 3u1, koji je našao svoje mjesto u programu prvog regionalnog comedy TV kanala HA HA.

Bio je producentom prvih nacionalnih turneja stand-up komedije u Hrvatskoj (2009.) i BiH (2011.) te prve regionalne stand-up turneje sa svojom geografsko-biografskom predstavom S NOGU* (2012.). Gostovanja po prostoru bivše Jugoslavije njegova su specijalnost, a prema riječima jednog kolege “nastupao je svuda gdje ima sijalica, a bogami i žarulja!”.

Pored toga, prvi je regionalni stand-up komičar koji je nastupio na jednom međunarodnom takmičenju – Seattle International Comedy Competition 2012., a 2016. godine ušao je i u završnicu svjetskog takmičenja The Funniest Person in the World u Helsinkiju. Također, jedini je komičar iz istočnog dijela Europe koji je pozvan na World Comedy Expo u Chicagu, 2022. godine. Njegovi nastupi na engleskom jeziku dugo vremena su nalazili svoje mjesto u programu televizijskog kanala Comedy Central Extra.

Njegov dosadašnji rad rezultirao je s tri tematske predstave: S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije); MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju); ROK TRAJANJA, kao i prvi cjelovečernji specijal nekog našeg stand-up komičara na engleskom jeziku – THE BALKAN BRAIN, a koji je nedavno dobio i svoj video format.  i uvršten je u katalog produkcijske i distribucijske kuće Comedy Dynamics iz Los Angelesa.

Pedja Bajović priznaje činjenicu da je bolje biti u pravu nego biti prvi. Ipak, svima voli glasno i jasno poručiti: “‘Ko vas šiša, ja sam bio prvi!”

Iako su njegove oči (sa sve naočalama) uvijek širom otvorene i grlo spremno za glasno lajanje, dok prst samo čeka da ga se upre u nekoga ili nešto, najčešće se obruši na – sebe. On ne prašta nikomu, a sebi ponajmanje! Muž, otac dvoje klinaca, sa stambenim kreditom i starim autom te ponešto svršenih škola… sretne su okolnosti koje čine njegov stand-up o sebi toliko blizak mnogima. Pedja voli politiku, ali ne dnevnu, već više onu sezonsku, od izbora do izbora! A sve je, zna se, stvar izbora…

Vjerojatno nije najpotentniji, ali svakako jest najprepotentniji stand-up komičar u ovom dijelu svijeta. Jako se voli sebe ili se. Ima cvike, pa misli da je pametan. Nosi kravatu, pa misli da ima stila. Drži mikrofon, pa misli da je faca. A, najgore od svega, on misli – da misli!

Više informacija i multimedijalnih sadržaja na stranici ZA MEDIJE